We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % rabat på udvalgte vægprodukter FÅ RABATKODE

Batman fejrede 80-års fødselsdag i år. Hvem vil være den næste skuespiller, der kører i Batmobilen?

25. 10. 2019

Forestil dig Hr. Utrolig iført flagermusvinger. Det var sådan, den mest populære superhelt fra DC Comics så ud i 1939, da Bob Kane første gang tegnede den. Siden da har Batman gennemgået flere forandringer (ikke kun hans tøj) og har frataget Gotham City mange farlige kriminelle. Og han vil bestemt ikke gå på pension!

 

Hvem bliver den næste til at bære Batman masken?

 

BATMAN VS. SUPERMAN

Selvom forholdet mellem Batman og Superman er så kompliceret, at det til sidst resulterer i dødelig skade, er sandheden, at Batman sandsynligvis ikke ville eksistere uden Superman. Det var takket være superhelten fra planeten Kryptons store succes, at National Comics Publications (DC) krævede oprettelsen af en anden karakter i deres Detective Comics. Siden da er der gået firs år. På trods af sin alder er Batman stadig en af de mest populære superhelte i tegneserie verdenen, og vil snart medvirke i endnu en film. Hvordan bliver den?Hvem skal snart sige: ”Jeg er Batman!”?

 

BATMAN VS. BATMAN

Som i tegneserieversionen, har Batman haft adskillige former. Den allerførste film han var med, blev lavet af instruktør Leslie. H. Martinson i 1966 og Adam West medvirkede i rollen som Bruce Wayne. Selvfølgelig er han ikke alene – Alfred og den trofaste assistent Robin, med hvem han kæmper imod Joker, Penguin, Catwoman og The Riddler er der altid for at hjælpe. Lyder det ikke som et dejligt drama? Men tonen i filmen er ret komisk. Som i tegneserierne.

 

 

Batmans næste film kom i 1989, da Tim Burton sad i instruktørstolen. Han lavede to film med Michael Keaton. I filmen, der blot kaldes “Batman”, er Batmans nemesis Joker (Jack Nicholson). I den anden udgave modstår Bruce Wayne Catwomans (Michelle Pfeiffer) forførelse og besejrer Danny De Vito, aka Mr. Penguin. Efter Burton kom Joel Schumacher, der lavede Batman Forever, med hovedrollen som Val Kilmer og Batman og Robin, hvor George Clooney indtog hovedrollen. Efter denne film, hvor rollerne som kriminelle var taget af Arnold Schwarzenneger og Uma Thurman, sluttede Batman-sagaen i nogen tid. I mellemtiden er der lavet flere animerede versioner, men endnu en, og sandsynligvis den bedste filmversion hidtil, blev ikke skabt før i 2005, da instruktør Christopher Nolan kom på scenen.

 

 

Mens publikum i tidligere udgivelser lo, er Batman med Christian Bale‘s ansigt temmelig mørk. Den lette superhelte krimi er blevet en thriller, der også har betaget fans der ikke er vilde med tegneserier. Det var nok at tilføje lidt psykologi, blod og mindre sjove kostumer! Og selvfølgelig et godt manus. Takket være Nolan så det ud til, at the Dark Knight var steget. Men så kom filmen Batman vs. Superman, der har ødelagt denne helts omdømme. Ben Affleck var kort sagt ikke det bedste valg, selvom han optrådte som Batman i en anden DC-film, denne gang i Justice League. Hvad sker der derefter?

 

 

VAMPYR ELLER FLAGERMUS?

Måske takket være firsårsdagen, besluttede DC at Batman fortjener en ny version. Efter fiaskoen med Ben Affleck begyndte de at lede efter nogen til at gøre Batman til et hit igen. Vi ved allerede, at Matt Reeves vil instruere. Vi ved stadig ikke, hvad den nye Batman vil handle om, men det vides, hvem der skal klæde sig i flagermusmasken denne gang. Og det bliver vampyren Edward fra Twilight sagaen – Robert Pattinson! Da nyheden spredte sig, begyndte mange Batman fans at klage. For at hjælpe Robert hjalp Christian Bale selv, ved at garantere fansene om at den unge britiske skuespiller bestemt kan håndtere denne rolle. Det er mere end 10 år siden Twilight sagaen og Pattinson er vokset op, ikke kun fysisk, men også i sin skuespillerkarriere. Han har ikke de bedste film endnu (Ud over fra hans rolle som Cedric Diggory i Harry Potter), men det er ved at ændre sig. I øjeblikket kan du nyde hans skuespillerpræstation i rædselsdramaet The Lighthouse, hvor denne unge skuespiller først prøvede metodeskuespil. Denne metode blev berømt på grund af Heath Ledger, der tog skuespil så dødeligt alvorligt, at hans rolle som Joker desværre blev hans ende. Tilsvarende har Christian Bale og i øjeblikket Joaquin Phoenix, den seneste Joker, lidt lidt for deres roller. Men forhåbentlig vil de aldrig gå så langt, som Ledger gjorde for hans roller. 

ER DC TILBAGE PÅ TOPPEN?

Efter nogle ikke særlig succesrige film (Batman vs. Superman, Justice League, Wonder Woman, Suicide Squad, Shazam…) tog DC et par slag. To uger efter premieren fylder den nye Joker stadig biografer, hvilket gør alle folk begejstrede. Selvom han er en karakter fra en tegneserie, er det en virkelig succesrig drama-thriller, der får dig til at tænke, selv et par dage efter at have set filmen. Jokeren er en fascinerende kriminel, som du ikke kan se på med de samme øjne, efter Joaquin Phoenix’s optræden. Vil han dukke op igen i den nye Batman film? Batmans nemesis har flere ansigter, navne og historier. Han er endda en kvinde i en tegneserieudgave. (Og det er endda fru Wayne!) Om den nye Batman vil følge Nolan trilogien eller Phillips’ Joker kan vi kun gætte om indtil videre, men en ting er sikkert – Robert Pattinson kan ikke være en værre Batman end Ben Affleck 😊

 

BATMAN SAMLING

Vesna

Movies and design enthusiast who believes that despite the rules, her Patronus would be Joey Tribbiani or a giant coffee mug.EuropostersDekorer dit liv

Siden 1999 har Europosters været en af de mest populære sælgere af plakater, vægkunsttryk og licenserede merchandise-gaver i Tjekkiet og også i hele Europa. I vores udvalg kan du finde et stort udvalg af film-, spil- eller sportsplakater i alle størrelser samt et bredt udvalg af originale gaver til sande fans af Star Wars, Harry Potter, tegneserier eller hele Warner Bros familien. Vi ved, at krus, figurer, puslespil og tøj er den bedste gave til alle, uanset alder eller interesse. Men hvis du er fan af indretningsdesign, er du også på det rigtige sted! Vi printer vægmalerier, illustrationer, fotografier og kunstgengivelser på daglig basis og sender dem til mere end 25 lande for at holde vores kunder glade.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

Top