We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ugens tilbud: FILMPLAKATER rabat -30 %

BORIS DRASCHOFF: Kubisme og Kubistika er ikke det samme

24. 04. 2024

Kubistika – hvem skjuler sig under dette pseudonym? Det er en kunstner og designer fra Berlin, Boris Draschoff, hvis illustrationer er trendy og for nylig er blevet så populære. Mange af jer er sikkert allerede stolte af at have dem på væggen! I vores interview vil du opdage, at selv dine vægge fortæller en stærkere historie, end det kan synes ved første øjekast. Hvis du endnu ikke kender samlingen Kubistika, er det på tide at udforske den.

Det er ikke tilfældigt at det kunstneriske navn Kubistika ligner navnet på den moderne kunstbevægelse – kubisme. Dette er dog ikke kun et lydmatch, men også Boris’ store inspiration! Hans arbejde ligger i reduktionen af objekter til deres essens. Uanset om det er omstrukturering af strukturer og farver langs kubistiske linjer, eller skabelse af utroligt uhyrlige pop-art collager, understreges alt af den perfekte harmoni mellem pastelfarver, moderne guld og udødelig sort.

Vores team besluttede sig for at spørge ham alt om hans livsdrømme og inspiration. Vi håber, at hans kunst vil finde vej til din væg, takket være disse oplysninger.

Europosters: Boris, hvad er din yndlingsfarve?

Boris: ”Jeg bruger mange varme og jordfarver, der afspejler naturen, som er et af hovedelementerne i mine værker. Men de fleste siger ofte, at den farve, jeg bruger mest, er sort. Og de har ret! Det er min yndlingsfarve. Hvorfor? Fordi det forbedrer den farve, du kombinerer den med, og den lyser den bogstaveligt talt op, uden at farven bliver skjult. Det er en fascinerende og unik egenskab ved den farve for mig. Så svaret er sort!”

Europosters: Hvis vi går tilbage til starten, hvad formede din karakteristiske kunstneriske stil?

Boris: ”Det tog mig måske hundrede år! Jeg husker en historie, som min mor ofte fortæller: Da jeg var omkring 6 år gammel, inviterede jeg hele min familie til det, jeg kaldte mit eget kunstgalleri. Det var lavet af limede kasser med små billeder sat indeni. Men jeg synes stadig, det tæller som mit første show. Jeg kan huske, at billederne var meget farverige. Men siden da har jeg udforsket mange forskellige typer stilarter og teknikker. Og jo ældre jeg blev, jo mere fascineret var jeg af minimalistiske motiver med en ret reduceret farvepalette. Men for at være ærlig føler jeg, at dette er en livslang proces, der sandsynligvis aldrig ender og konstant vil ændre sig.”

Europosters: Men nu kan vi se, at den vigtigste inspiration er naturen. Har du et yndlingssted, hvor du kan lide at vende tilbage, og hvor du henter inspiration?

Boris: ”Jeg er begejstret for at bo i Berlin, i en så stor og levende by, og på samme tid er jeg omgivet af uendelig smuk natur – kun 30 minutter væk i bil. Jeg kan godt lide at gå langs Brandenburg-søerne og lade mig inspirere af den næsten uberørte natur.”

Europosters: Ud over naturen ses en kvindes kurver ofte på dine kunstværker. Hvad er din opfattelse af skønhed?

Boris: ”Personligt er jeg meget fascineret af de grundlæggende naturlige former, især cirkler og kurver. Jeg ser mest skønhed der. Derfor gentages disse former i min kunst på mange forskellige måder og variationer. Kvindernes krops former er blot et af disse elementer – ligesom månen og solen.”

Europosters: Du har nævnt motiverne af solen og månen. Tror du på naturlige eller overnaturlige kræfter?

Boris: ”Månen, solen og silhuetterne af naturlige elementer vises i de fleste af mine kunstværker. Jeg er fascineret af enkelheden i denne skønhed, på trods af hvor kompleks naturen er. Tag f.eks. Solnedgangen – det er dybest set en linje og en halvcirkel, men når vi ser solnedgangen, skaber det stærke og forskellige følelser. I min bog er det fantastisk og inspirerende.”

Europosters: Og for at konkludere, hvad er din livsdrøm, Boris?

Boris: ”At skabe en kunst, der inspirerer mange mennesker, tilbringe meget tid i naturen og dele livets skønhed med den eneste ene. Så tak Gud, i mit tilfælde er det en drøm jeg udlever, som jeg er meget taknemmelig for hver dag.”

Se hele Kubistika samlingen her EuropostersDekorer dit liv

Siden 1999 har Europosters været en af de mest populære sælgere af plakater, vægkunsttryk og licenserede merchandise-gaver i Tjekkiet og også i hele Europa. I vores udvalg kan du finde et stort udvalg af film-, spil- eller sportsplakater i alle størrelser samt et bredt udvalg af originale gaver til sande fans af Star Wars, Harry Potter, tegneserier eller hele Warner Bros familien. Vi ved, at krus, figurer, puslespil og tøj er den bedste gave til alle, uanset alder eller interesse. Men hvis du er fan af indretningsdesign, er du også på det rigtige sted! Vi printer vægmalerier, illustrationer, fotografier og kunstgengivelser på daglig basis og sender dem til mere end 25 lande for at holde vores kunder glade.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

Top