We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Opdag de bedste tilbud denne uge: LÆRREDSBILLEDER prisnedslag -20 % ×

Gør det selv – tips til ophængning af plakater

08. 12. 2017

Overvej først, hvor vil du hænge dit billede. Det er også vigtigt, om du vil hænge et enkelt billede op eller en gruppe af dem ved siden af hinanden. Mål altid din væg først, og marker derefter det ønskede billedlayout  på et stykke papir (eller marker det med en blyant direkte på væggen). Husk at hænge dine billeder i øjenhøjde – du vil ikke kigge opad hele tiden. Hvis du har en til at hjælpe dig, skal du bede ham / hende om at holde billedet, mens du tjekker om det ser godt ud med billedet i den valgte højde.

Sådan hænger du billedet op

Hammer og søm

At hænge et billede på væggen med hammer og søm er den ældste og mest almindelige måde at gøre det på. Hvis du er dygtig med en hammer, og du vil sikre dig, at billedet bliver hængende, skal du vælge denne måde. Men hvis du vil hænge et stort og tungt billede op, vil et lille søm ikke være nok. Hvis dette er tilfældet, skal du bruge et ophæng i stedet – det sørger for, at sømmet kan holde også kilo-tunge billeder uden problemer.

Selvklæbende kroge

Hvis du vil hænge små og lette billeder op, eller du bare ikke ønsker at slå hul i væggen, kan selvklæbende kroge være det rigtige valg for dig: Bare tag papiret af og sæt dem direkte på væggen. En anden mulighed kan være kroge, som du først varmer  op og derefter sætter på væggen. Effekten er den samme, det er op til dig, hvilken type du foretrækker.

Strips og snor

Hvis dit billede allerede har kroge på bagsiden, kan du placere det på væggen uden at bruge søm. Du behøver kun en snor eller wire Fastgør en træ- eller metalliste på væggen og hæng dit billede op ved hjælp af snore, der går gennem  krogene på bagsiden af det.

Ophængning skridt for skridt

1)     Find billedets midte

Hvis du allerede ved, hvor dit billede skal hænge, skal du prøve at markere dets midte ved hjælp af en tommestok eller et målebånd. Tegn en synlig linje på det sted, hvor du vil hamre sømmet i. Du skal ikke bekymre dig om væggen, du kan nemt slette linjen med et viskelæder.

2)     Find værktøjet du skal bruge

Nu skal du tage din hammer og søm, boremaskine og skruer eller selvklæbende kroge og montere billedet på det sted, du tidligere har markeret. Er du bange for, at din væg kan få revner, mens du slår sømmet i? Brug tape og form et kryds ved hjælp af 2 lag – denne måde bliver væggen beskyttet bedre. Hvis du vælger skruer, skal du først bore et hul, og derefter skrue skruen i. Husk rawplugs, hvis væggen ikke er af træ.

3)     Hæng billedet op

Hæng billedet på væggen og sørg for, at det er korrekt fastgjort og bliver på sin plads. Kontroller også, om det hænger lige og slip det så. For at være dobbelt sikker på, at dit billede hænger vandret, brug et vaterpas – hvis boblen bliver i midten, har du styr på det!

Nu skulle du være ekspert i at hænge billeder op. Vi ønsker dig held og lykke!

BILLEDER PÅ DIN VÆG

Aneta

I love to share simple, doable ideas to decorate, organize and love the home you have. What´s the best - no big budget need! I also love travelling, tasty food, my cat and of course my job!Decorate your life!

Siden 1999 er Europosters blevet en af de største sælgere af plakater, vægmalerier og vægkunst. I øjeblikket samarbejder vi med kunstnere, fotografer og grafiske designere fra hele Europa. I vores udvalg kan du finde de smukkeste kendte malerier, samt splinterny kunst fra nutidige kunstnere. Vi vil altid printe dine egne fotos, og efter ønske sætter vi dine print i højkvalitets rammer. Vi elsker virkelig indretning, men samtidig elsker vi også nørder og musikfans, så vi udvider konstant vores udvalg på plakater, krus, t-shirts, samlerobjekter og andet licenseret merchandise og gaver.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

På europosters.dk bruger vi cookies til at huske dine indstillinger, så vi kan give dig den bedste oplevelse på siden. Mere info Jeg er enig ×
Top