We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ugens tilbud: FANTASY & SCI-FI rabat -40 %

Gør det selv – tips til ophængning af plakater

16. 10. 2022

Overvej først, hvor vil du hænge dit billede. Det er også vigtigt, om du vil hænge et enkelt billede op eller en gruppe af dem ved siden af hinanden. Mål altid din væg først, og marker derefter det ønskede billedlayout  på et stykke papir (eller marker det med en blyant direkte på væggen). Husk at hænge dine billeder i øjenhøjde – du vil ikke kigge opad hele tiden. Hvis du har en til at hjælpe dig, skal du bede ham / hende om at holde billedet, mens du tjekker om det ser godt ud med billedet i den valgte højde.


Sådan hænger du billedet op

Hammer og søm

At hænge et billede på væggen med hammer og søm er den ældste og mest almindelige måde at gøre det på. Hvis du er dygtig med en hammer, og du vil sikre dig, at billedet bliver hængende, skal du vælge denne måde. Men hvis du vil hænge et stort og tungt billede op, vil et lille søm ikke være nok. Hvis dette er tilfældet, skal du bruge et ophæng i stedet – det sørger for, at sømmet kan holde også kilo-tunge billeder uden problemer.

Billedkroge

Hvis du kun vil hænge små og lyse billeder op eller ikke lave unødvendigt store huller i væggen, så kan vores “easy-on/easy-off”-kroge være noget for dig. De er nemme at hamre ind i væggen, så du kan ændre vægkunsten på dem, som du vil. Og hvis du vil flytte billedet, kan du hurtigt fjerne krogen fra væggen og hænge det et andet sted.

Strips og snor

Hvis dit billede allerede har kroge på bagsiden, kan du placere det på væggen uden at bruge søm. Du behøver kun en snor eller wire Fastgør en træ- eller metalliste på væggen og hæng dit billede op ved hjælp af snore, der går gennem  krogene på bagsiden af det.


Ophængning skridt for skridt

1)     Find billedets midte

Hvis du allerede ved, hvor dit billede skal hænge, skal du prøve at markere dets midte ved hjælp af en tommestok eller et målebånd. Tegn en synlig linje på det sted, hvor du vil hamre sømmet i. Du skal ikke bekymre dig om væggen, du kan nemt slette linjen med et viskelæder.

2)     Find værktøjet du skal bruge

Nu skal du tage din hammer og søm, boremaskine og skruer eller selvklæbende kroge og montere billedet på det sted, du tidligere har markeret. Er du bange for, at din væg kan få revner, mens du slår sømmet i? Brug tape og form et kryds ved hjælp af 2 lag – denne måde bliver væggen beskyttet bedre. Hvis du vælger skruer, skal du først bore et hul, og derefter skrue skruen i. Husk rawplugs, hvis væggen ikke er af træ.

3)     Hæng billedet op

Hæng billedet på væggen og sørg for, at det er korrekt fastgjort og bliver på sin plads. Kontroller også, om det hænger lige og slip det så. For at være dobbelt sikker på, at dit billede hænger vandret, brug et vaterpas – hvis boblen bliver i midten, har du styr på det!

 

Nu skulle du være ekspert i at hænge billeder op. Vi ønsker dig held og lykke!

BILLEDER PÅ DIN VÆG

Aneta

I love to share simple, doable ideas to decorate, organize and love the home you have. What´s the best - no big budget need! I also love travelling, tasty food, my cat and of course my job!EuropostersDekorer dit liv

Siden 1999 har Europosters været en af de mest populære sælgere af plakater, vægkunsttryk og licenserede merchandise-gaver i Tjekkiet og også i hele Europa. I vores udvalg kan du finde et stort udvalg af film-, spil- eller sportsplakater i alle størrelser samt et bredt udvalg af originale gaver til sande fans af Star Wars, Harry Potter, tegneserier eller hele Warner Bros familien. Vi ved, at krus, figurer, puslespil og tøj er den bedste gave til alle, uanset alder eller interesse. Men hvis du er fan af indretningsdesign, er du også på det rigtige sted! Vi printer vægmalerier, illustrationer, fotografier og kunstgengivelser på daglig basis og sender dem til mere end 25 lande for at holde vores kunder glade.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

Top