We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ugens tilbud: FILMPLAKATER rabat -30 %

Maurits Bausenhart: Når du møder en løve, skal du følge “Hakuna Matata” -reglen!

22. 09. 2020

Maurits Bausenhart er en meget talentfuld ung fotograf, vi har opdaget ved “uheld”. Han har taget billeder “mere alvorligt” siden han var 16 år. Selvom fotografering er en af hans største lidenskaber, er det ikke den eneste. I en af vores første samtaler sagde han, at han ikke er en særlig interessant person, da han har hele sit liv foran sig, men dette interview viser det modsatte. Læs mere, hvis du vil kende “historien bag kulisserne” fra denne vidunderlige tyske fotograf!

DA KATTEN KOM UD AF SÆKKEN

Det er svært at sige, hvornår Maurits indså, at han havde et godt øje for fotografering, men han kan huske det nøjagtige foto, han fik ekstrem positiv feedback om, fra sin familie og venner. „Jeg ved godt det er en slags kliché, men det var et billede af min kat. Siden dette billede er jeg den officielle familiefotograf!” Svarede han grinende, da jeg spurgte ham om det foto, der fik ham til at indse, at fotografering er hans store lidenskab.  

Ser man på hans billeder, kan man måske tro, at Mauri sigter mod at blive en professionel fotograf som Peter Mckinnon eller Benjamin Ortega, som han beundrer, men det er ikke tilfældet. ”eg er i øjeblikket en trainee i e-handel, det er min anden ”kærlighed” såvel som rejser, som jeg nyder meget.” Og rejser var vores hovedemne, da vi mødtes til en chat.

 

KÆRLIGHED FOR AFRIKA

Hvad er det smukkeste sted, du har besøgt indtil videre? 

Maurits: Jeg vil sige, Kina, Afrika, og jeg nød virkelig min tid i New York. Desværre har jeg ikke billeder derfra.

Lad os tale om turen til Afrika da det er emnet for de fleste af dine fotos, vi har i vores udvalg. Hvordan er det at være ansigt til ansigt med vilde dyr? 

Maurits: At være ansigt til ansigt med dyr i denne størrelse og denne majestætiske aura, var noget meget specielt. Bare det at se dem, hvordan de handler og opfører sig i deres ”normale” habitat, efterlod mig virkelig målløs. Fordi ofte vises elefanter, løver og geparder som disse vilde og farlige dyr. Men så længe du ikke bringer dem i fare eller forstyrrer dem, er de mere rolige end de fleste af de mennesker, jeg kender (griner). For eksempel kom en løve en gang op til vores køretøj og lagde sig ned i skyggen. Du ser ikke noget af den dur hver dag.

I sidste ende er de bare store katte… Var du bange, da løven kom?

Maurits: Nej ikke rigtigt. Fordi vores guide var en af de bedste guides, vi nogensinde kunne få, og han fortalte dybest set: „Hakuna Matata. Så længe du ikke prøver at ae ham, vil alt være okay.” Og efter disse retningslinjer aede jeg den ikke og tog bare nogle fotos af den. Og alt gik godt.

 

DEN FULDE KINESE OPLEVELSE

 

Har du nogle sjove oplevelser fra dine rejser, som du ikke har noget imod at dele? 

Maurits: I Shanghai var der et ret sjovt øjeblik, da jeg stod mellem to elevatorer i vores hotel, og mellem disse to elevatorer var der et lille stativ med sand i. Og jeg spekulerede i flere dage, hvad det kunne være. Og på vores sidste dag stod en kinesisk mand ved siden af mig og pludselig spyttede han i det. Først var jeg lidt chokeret, men jeg tror ikke noget som dette er så almindeligt i Tyskland og Europa. Men det ser ud til at være ret almindeligt derovre. I det mindste i Shanghai.

Det er interessant! Når du rejser, prøver du så alle de forskellige fødevarer, de har? Kinesisk og afrikansk køkken er meget forskellig fra vores…

Maurits: Ja! Jeg prøver at få så meget som muligt fra min bucket list. For eksempel kyllingefødder.

Øhh… Hvordan er det? 

Maurits: virkelig lækkert. Prøv det, hvis du kan (grine). Men edderkopper eller levende skorpioner er stadig lidt for meget for mig… I Afrika kan jeg ikke huske noget alt for vildt for mig. Jeg spiste al deres lokale mad, og jeg må sige, at det er ekstremt lækkert. Stor anbefaling til afrikansk og kinesisk mad!!

Jeg tror ikke, jeg er så modig… Hvad er dine næste rejseplaner? Jeg mener, efter at coronavirus-pandemien er forbi…

Maurits:  Fordi disse store destinationer kun var mulige på grund af mine forældre, vil jeg tone det ned i år. (Griner) Fra nu af bliver de fleste af mine rejser betalt fra min egen lomme, så jeg synes også, at det indre Tyskland er interessant og nogle europæiske lande er også stadig på min bucket list. Som Paris eller Lissabon.

Hvad med Prag?

Maurits: Ja, Prag er også meget smuk og værd at rejse til. Det er også på min liste! Vi vil se, hvilket land eller by, der tiltrækker mig først.Hvad er din livsdrøm? 

Maurits: Med hensyn til mit personlige liv vil jeg bare være glad og fortryde så lidt som jeg kan. Fordi du kun har et liv. Det lyder cheesy, men det er virkeligheden. Og at få mest muligt ud af det og være tilfreds med det, du har opnået, er den bedste måde.

Men en stor drøm for mig er stadig at eje en gammeldags Porsche. Når jeg kan få mig en af dem, ville jeg være mere end glad!

Jeg ønsker dig held og lykke med det! Er der noget, du gerne vil sige, måske noget “motivation” til læserne?

Jeg vil bare sige, at jeg virkelig tror, at der ikke er nogen begrænsning for noget. Så hvis noget er muligt, så gør alt hvad du kan for at nå dit mål.

Det var en fantastisk oplevelse at tale med Maurits. Han er “bare en almindelig fyr” ved første blik, men når du snakker lidt længere med ham, kan du føle, at denne unge mand har meget at byde på. Da jeg spurgte ham om, hvorvidt han er Canon eller Nikon-fyr, overraskede han mig med ganske uventet svar ”Med kameraer er det som med biler. Du kan køre en hvilken som helst af dem, men kun nogle “føles helt rigtige”. Jeg tager billeder med mit Lumix, og jeg er glad.” Glad og rolig. Det er de adjektiver, der passer ham bedst, men vi kunne bruge dem til at beskrive de dyr, han portrætterede på sin rejse til Afrika.

Vi inviterer dig til at opdage en helt ny samling af fotografier fra Maurits Bausenharts rejser – En ung talentfuld fotograf, vi er stolte af at præsentere for dig!

 

 GÅ TIL MAURITS BAUSENHART SAMLINGEN

Kristýna

" Streamer of all kind of games and big fan of fantasy and sci-fi movies. "  There is nothing better than a pleasant evening spent watching favorite movies or playing computer games and chatting with my viewers on stream.

www.instagram.com/europosters_merchEuropostersDekorer dit liv

Siden 1999 har Europosters været en af de mest populære sælgere af plakater, vægkunsttryk og licenserede merchandise-gaver i Tjekkiet og også i hele Europa. I vores udvalg kan du finde et stort udvalg af film-, spil- eller sportsplakater i alle størrelser samt et bredt udvalg af originale gaver til sande fans af Star Wars, Harry Potter, tegneserier eller hele Warner Bros familien. Vi ved, at krus, figurer, puslespil og tøj er den bedste gave til alle, uanset alder eller interesse. Men hvis du er fan af indretningsdesign, er du også på det rigtige sted! Vi printer vægmalerier, illustrationer, fotografier og kunstgengivelser på daglig basis og sender dem til mere end 25 lande for at holde vores kunder glade.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

Top