We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20% rabat på udvalgte vægprodukter FÅ RABATKODE

Melanie Viola: Variation af kunstværker er det, der gør dette job så interessant

29. 05. 2024

Melanie Viola, en talentfuld kunstner fra Berlin, har forvandlet sin passion for fotografering til en succesfuld karriere. Hun har lavet kunst på fuld tid siden 2015, og hendes arbejde kombinerer traditionel fotografering med digital kunst, hvilket giver hende mulighed for at fange både fredfyldte landskaber og livlige bybilleder. Hvordan er det lykkedes hende at gøre en hobby til et livskald? Hvad inspirerede hende til at forlade sit kontorjob og kaste sig ud i kunstens verden?

Kan du starte med at præsentere dig selv og fortælle os lidt om dig selv?

Jeg bor i Berlin, Tyskland, og min karriere startede for længe siden som en hobby. Jeg tog altid mange billeder under mine rejser, udflugter osv. Folk spurgte ofte, hvorfor jeg ikke solgte dem. Jeg havde aldrig tænkt seriøst over det i lang tid. Så købte jeg mere og mere fotografisk udstyr, bar mange flere kameraer, linser med mig, og det tog længere tid at planlægge mine ophold for at fotografere de billeder, jeg tænkte på. Det var også en kreativ afledning fra mit kontorjob. Jeg begyndte at tage mine første skridt til at sælge billeder i 2009 og udvidede det over årene. Siden oktober 2015 har jeg været fuldtidskunstner (fotografi og digital kunst).

Hvis vi går tilbage til begyndelsen, hvad har formet din kunstneriske stil? Var du interesseret i kunst som barn?

Nej, som barn havde jeg intet med kunst at gøre eller var kreativ. Ingen kulturelle udflugter undtagen dem i skolen. Senere, da jeg var teenager, opdagede jeg, at jeg læste meget og fik interesse for teater og kunst. Det var da, jeg begyndte at drømme om noget “andet” end mainstream. Men det forblev en drøm i mange år, da virkeligheden førte til et kontorjob. Men det udviklede sig sådan, at jeg begyndte med fotografering mere intensivt.


Dette var det første store skridt til min kunstneriske karriere senere. Så mit kontorjob førte indirekte til professionel fotografering og kunst, primært som en kreativ balance til det daglige kontorliv!


Hvad jeg kan sige om min kunstneriske stil er, at jeg går gennem verden med åbne øjne og fanger den med alle mine sanser… og på et tidspunkt ønskede jeg at gøre mere end bare fotografering. Så jeg prøvede at skabe kunst, som jeg selv ville have på mine vægge. Sådan begyndte det hele!

Hvem er nogle af dine største kreative påvirkninger?

Der er ikke én speciel person, der har en kreativ indflydelse på mig, det var mere en vej af forskellige stilarter og kunstnere, da jeg udviklede min egen individuelle stil i de første kreative år. Nu handler det mere om at implementere min egen stil i eksisterende trends samt at skabe værker selvstændigt.

Kan du diskutere din kreative proces fra idé til færdigt design?

Jeg vil gerne besvare dette spørgsmål baseret på rejsebilleder. Forberedelserne til rejsefotografering starter derhjemme med overvejelser om stedet og bedste tidspunkt (på grund af lysstemning, solens position osv.) samt juridisk forskning og at få nødvendige tilladelser. En god position skal derefter findes på stedet, og en lille bøn for det rigtige vejr skader heller ikke. Der er ikke noget dårligt vejr, men kraftig regn med vindstød er ikke, hvad (i hvert fald jeg) ønsker at fotografere. Det eneste positive for mig i regnen er natbilleder, da jorden skinner smukt og reflekterer byens lys.

På grund af folkemængderne i nogle byer (f.eks. Edinburgh eller Prag) er det altid nødvendigt at planlægge fototure sent om natten (eller meget tidligt om morgenen) for at få smukke indtryk af byen. I Venedig var det en god idé at tage af sted kl. 3 om morgenen for også at fange solopgangen. Men husk, at lysene nu for det meste slukkes på et bestemt tidspunkt på grund af energibesparelse. Når billederne er overført til computeren, begynder jeg at sortere dem og rangordne de foretrukne motiver. Derefter behandles RAW-dataene efter mine idéer, filerne organiseres og indekseres. Det færdige billede er derefter klar til offentliggørelse.

Dine kunstværker spænder fra fotografier til citater til abstrakte illustrationer. Er det muligt at sige, om en af disse retninger ligger dig nærmere?

Det er ikke så let at sammenfatte i få ord. Jeg bliver tiltrukket af urbane landskaber og linjerne, jeg finder i arkitekturen. På den ene side kan jeg lide klassisk fotografering af typiske gadescener eller vartegn med udfordringen at gøre dem unikke eller skille sig ud for at blive bemærket ved siden af de store mængder af andre billeder af samme bylandskab. På den anden side elsker jeg at designe dekorative og moderne kunstværker med disse fotografier.

Jeg er ivrig efter at udforske muligheder, der gør det muligt for mig at kombinere fotografering og kunst på en måde, som jeg føler mig tilfreds med. Grunden er naturligvis altid det selvtagne foto. Men der er også så mange andre temaer, såsom mine abstrakte malerier eller inspirerende citater, som jeg også nyder at arbejde med.


Variation er det, der gør jobbet så interessant. Der er stadig så mange ting, jeg gerne vil gøre med mine billeder, som jeg endnu ikke har haft tid til.


Kan du vælge et af dine værker, som er din favorit? Hvorfor valgte du netop dette værk? Har du en historie fra, da du lavede det?

Dette værk fra begyndelsen af 2016 er en af mine klassiske collager og hænger også over mit skrivebord. New York City er en af de mest interessante og imponerende byer for mig. Jeg havde lige kommet mig over en alvorlig trombose, da jeg arbejdede på det og var for nylig blevet freelancekunstner. Desværre fik jeg ikke lov til at flyve i to år på grund af sygdommen, så jeg mistede mig selv i dette design med alle minderne fra den rejse. Her kan du se typiske bybilleder som Times Square, Brooklyn Bridge, Manhattans skyline og den typiske trafik. Jeg har også integreret nogle NYC-relaterede ord med tekst og tilføjet detaljer med en pensel. Dynamikken i scenen skabes også af de horisontale og vertikale strukturer. Farvetonen afrunder designet som en urban byscene.

Har du haft et punkt i din karriere, hvor du ikke helt fik noget rigtigt?

Nogle gange opnår jeg bare ikke det resultat, jeg ønskede. Så går jeg bare videre til noget nyt, fordi to-do-listen er uendelig. På et tidspunkt plejer det at fungere, når jeg vender tilbage til det opgivne arbejde næste gang. I nogle tilfælde forbliver det dog uden resultat.

Hvad er en karrieredrøm, du gerne vil opnå?

Jeg har altid ønsket at eksperimentere med farver og materialer for at skabe “rigtige” malerier, ikke kun digitale kunstværker. Jeg ville have brug for et ekstra rum til dette, hvilket ikke er muligt i øjeblikket. Så dette er et mål senest, når jeg flytter til Italien om måske 5 år. Jeg har allerede masser af idéer om, hvad jeg gerne vil prøve 🙂

Hvilket råd vil du give til håbefulde kunstnere?

Forbliv fokuseret og hav en masse selvdisciplin. Det handler ikke kun om at være kunstner og have det sjovt, du har også meget “kontorarbejde” at gøre, som bogføring, rettighedsforskning, markedsanalyse osv. Du skal sætte dine egne mål og holde øje med din økonomi, da indtægterne for freelancekunstnere kan være meget uregelmæssige. Når du ikke skaber bestilte kunstværker (som mig), skal du altid lede efter nye virksomheder/muligheder, der tilbyder dine kunstværker.

Hvordan ser fremtiden ud for dig? Har du nogle store projekter på vej?

Jeg er lige vendt tilbage fra en fire ugers rejse til Japan. Nu skal jeg redigere det store antal billeder, så jeg kan offentliggøre dem. Senere vil jeg fortsætte med at tilføje til min eksisterende serie med nogle endnu mere individuelt redigerede billeder fra den rejse. Desuden venter en rejse til USA på mig i år. Hovedfokus vil være på bybilleder. Jeg vil lave meget forskning om dette i den nærmeste fremtid, så jeg kan besøge så mange steder som muligt for at tage mine planlagte billeder. Det vil have været et meget rejseintensivt år med mange indtryk og følelser, som jeg håber kan formidles med billederne og kunstværkerne til køberen.

Se arbejdet af Melanie Viola 

Natalie

Social media manager, photographer and creative head. My superpower is that I can retell all the lines from Harry Potter.EuropostersDekorer dit liv

Siden 1999 har Europosters været en af de mest populære sælgere af plakater, vægkunsttryk og licenserede merchandise-gaver i Tjekkiet og også i hele Europa. I vores udvalg kan du finde et stort udvalg af film-, spil- eller sportsplakater i alle størrelser samt et bredt udvalg af originale gaver til sande fans af Star Wars, Harry Potter, tegneserier eller hele Warner Bros familien. Vi ved, at krus, figurer, puslespil og tøj er den bedste gave til alle, uanset alder eller interesse. Men hvis du er fan af indretningsdesign, er du også på det rigtige sted! Vi printer vægmalerier, illustrationer, fotografier og kunstgengivelser på daglig basis og sender dem til mere end 25 lande for at holde vores kunder glade.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

Top