We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ugens tilbud: FANTASY & SCI-FI rabat -40 %

Sådan kommer du ind i replika- og figursamlerens verden

07. 01. 2022

Vi har alle den ene yndlingsfilm, den, vi købte alt merch, der kan findes, fra. Og hvad med at gå et skridt videre og få en figur af din yndlingsfigur? I dette blogindlæg finder du alt, der hjælper dig med at beslutte dig – hvad er forskellen på materialer, hvordan du passer på dine figurer, og hvad forskellen egentlig er mellem actionfigurer og samlerfigurer. Lad os komme igang!

Materialer

Når du gennemser vores figursamling, kan du se forskellige materialer. Lad os tage et kig på dem.

  • ABS, som kort sagt er acrylonitrilbutadienstyren, en almindeligt anvendt sej termoplastisk polymer. Den største fordel ved dette materiale er modstand mod mekanisk skade. Det giver også producenterne mulighed for at afbilde de fineste detaljer på figuren. Og hvert stykke er originalt, da det er lavet af en form, så det endelige produkt kan variere baseret på manipulation med produktet.
  • PVC er en termoplastisk polymer, en af de mest brugte plasttyper, især på grund af dens alsidighed. En stor fordel er fleksibilitet men også sejhed, der kan justeres, så den holder en bestemt form. Du kan selv se det på vores side, vi har telefon og joystick holdere fra PVC i kategorien Cable Guy.
  • Vinyl er som udgangspunkt PVC-partikler, der blandes med flydende blødgøringsmiddel baseret på det endelige udseende. I modsætning til andre materialer er vinyl lettere og mindre tilbøjelige til at gå i stykker. Det kan være meget detaljeret, det afhænger af formningsprocessen.
  • POM er et materiale, der er mest brugt i samlinger. Dette materiale er grunden til, at disse dele er seje, faste i bevægelse og modstandsdygtige over for slid.
  • Polystone er en blanding af flydende harpiks og pulverstensblanding, takket være det er figurer sejere og fastere. Det skildrer mange af den originale billedhuggers detaljer, hvorfor det er så populært i samleobjekter. Faktisk kan du selv se i din kategori Samlefigurer og se alle detaljerne.
  • Resin er en flydende urethan, der fylder hver sprække i en form, hvilket skaber en grundlæggende perfekt kopi af originalen. Harpiks er fleksibelt og mere skrøbeligt afhængig af tykkelse. Dette materiale er stort set det mest brugte i vores kategorier Fantasy & Sci-fi figurer og også Tryllestave.
  • Glasfiber er et fast, sejt og fleksibelt materiale, der kan formes til svære former og stadig forbliver ret let.

Hvad er bedre, harpiks eller PVC?

Baseret på det faktum, at figurerne er lavet af fleksibel form, behøver harpiksprodukter ikke så mange snit som dem, der er lavet af PVC. Harpiks er også tungere end PVC og ser mere realistisk ud. Emballagen til en harpiksfigur skal være godt isoleret mod stød ellers kan produktet revne eller gå i stykker.

Samlefigurer vs Actionfigurer

Så hvad er forskellen? Det afhænger faktisk af, om figuren har led. Dem, der har led og kan sættes i mange forskellige positioner, kaldes actionfigurer. Takket være det kan du bygge din egen replika af en scene. Figurer, der ikke har led, er samlerfigurer.

Hvorfor skal jeg passe på mine figurer?

 

Materialerne, som actionfigurerne er lavet af, er ikke uforgængelige og kan vise tegn på ældning. Farven kan være slidt eller ridset, plastikken kan skifte farve og kan samle støv eller snavs. Her kan du læse alt om, hvad der kan skade figuren:

  • Direkte sollys. For meget direkte sollys kan forårsage falmning og pletter
  • Varme. Intens varme, normalt forårsaget af direkte sollys, kan forårsage blødgøring og deformation af plasten.
  • Fugtighed. Meget fugt kan få farven til at skalle af, det kan også få decals til at falde af og slippe af leddene. Dette kan medføre, at figurerne ikke kan holde positioner særlig godt.

Hvordan passer du på dine figurer?

Her er nogle enkle trin, der kan hjælpe med at holde din samlerfigur i perfekt stand. Det er dejligt at vænne sig til regelmæssig vedligeholdelse, for eksempel at tage en dag ud af måneden til at passe dine samleobjekter. Og du behøver ikke kun at gøre rent, du kan også bruge en dag på at lege med dem.

Nyttige råd: 

– Opbevar dine stykker et sted uden direkte sollys. Hvis de står på en hylde, så sørg for, at de er så langt væk fra vinduerne, som de kan.

– Opbevar dine stykker udstillet eller anbragt i et rum med en god stuetemperatur. Placer ikke dine figurer, hvor der ikke er overdreven varme eller fugtighed som en garage, kælder eller loft. Ingen ønsker at have en smeltet eller en krympet samling!

– Lægger du dine figurer i kasser, så brug solid plastik med et låg, der sidder tæt for at forhindre fugt. Overvej også at forsegle hver figur i en plastikpose, før du lægger dem i æsken. Kartonkasser er ikke ideelle til opbevaring, fordi de slipper varme og fugt igennem. De indeholder også ofte syrer, der kan skade plastikken og farven.

– Forsigtig håndtering af figurerne kan forhindre, at snavs og støv sætter sig. Hvis de bliver snavsede, kan de fleste af figurerne rengøres ved at fugte dem i varmt sæbevand og forsigtigt rense dem med en tandbørste med bløde hår.

 

Vælg mellem vores figurer her 

Kamca

Avid reader and Harry Potter fan who loves to travel and eat.EuropostersDekorer dit liv

Siden 1999 har Europosters været en af de mest populære sælgere af plakater, vægkunsttryk og licenserede merchandise-gaver i Tjekkiet og også i hele Europa. I vores udvalg kan du finde et stort udvalg af film-, spil- eller sportsplakater i alle størrelser samt et bredt udvalg af originale gaver til sande fans af Star Wars, Harry Potter, tegneserier eller hele Warner Bros familien. Vi ved, at krus, figurer, puslespil og tøj er den bedste gave til alle, uanset alder eller interesse. Men hvis du er fan af indretningsdesign, er du også på det rigtige sted! Vi printer vægmalerier, illustrationer, fotografier og kunstgengivelser på daglig basis og sender dem til mere end 25 lande for at holde vores kunder glade.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

Top