We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20% rabat på udvalgte vægprodukter FÅ RABATKODE

TOP 5 sjove fakta om Avatar

20. 12. 2022

De fleste har i det nok mindste hørt om Avatar-filmen af James Cameron. Det er dog de færreste, som kender alle de sjove fakta om filmen. Og det er her, at vi – Europosters – kan give dig en TOP 5 over sjove fakta fra filmen Avatar. Perfekt timing, da udgivelsen af Avatar 2 er lige på trapperne!

1) Avatarer har for mange fingre

Na’vi-racen løber ind i nogle problemer, hvis de skal tælle disse sjove fakta her, da antallet af finger på deres hånd adskiller sig en smule fra det, man ser, hos mennesker. Vi er jo som regel født med 5 fingre på hver hånd, som det også ses hos aber. Men som sagt er Na’vi en smule anderledes. De kan kun tælle til fire på hver hånd. Og på grund af deres fingerantal kan vi nemt finde ud af, hvem der har tegnet krigsmalingen på Neytiri. Hun havde et håndfladetryk på kroppen, der lignede Sarumans hvide håndaftryk.

2) Årsagen til krigen er måske ikke så uvirkelig

Selve Avatarernes formål – og årsagen til krigen mellem Na’vi og menneskeheden – er et Unobtainium. Det værdifulde mineral findes på planeten Pandora. I vores verden er Unobtainium bare et opdigtet navn for et fuldstændig perfekt materiale, der fornægter alle fysikkens love i øjeblikket. Desværre eksisterer det ikke endnu, selvom det allerede har sit eget atomsymbol: Uo. Men hvem ved, hvornår og hvor der vil være et videnskabeligt gennembrud?

3) Avatar er stadig den mest indtjenende film i biografhistorien

Selvom Avatar udkom helt tilbage i 2009, er det stadig den mest indbringende film i historien. Det er ret fantastisk, når man tager det i betragtning, at den ikke blev slået af blockbusterhits som Avengers: Endgame eller Star Wars: The Force Awakens. Begge var ret tæt på Avatar-filmen, men der var ingen af dem, der havde styrken (eller en fanbase stor nok) til at slå den.

4) Na’vi-folk har en meget specifik stil inden for bueskydning

Instruktøren James Cameron besluttede, at siden Na’vi-folket kun har 4 fingre, skal de også bruge deres buer på en anden måde. Generelt skulle håndfladen vende mod bueskytten, men Na’vi-folket trækker deres buestreng i den modsatte retning (væk fra bueskytten). Cameron kunne endda bevise, at denne nye måde at skyde på godt kunne virke. De professionelle forsøgte at tale ham fra det, men han trak buen på Na’vi-måden og ramte en busk på 75 meters afstand. Ganske vist øvede Cameron sig, men han indrømmede senere, at det var et ret heldigt skud.

5) Velkendte lyde

De fleste af de lyde, som du hører fra naturen og dyrene i Avatar-filmen er fra produktionen af Jurassic Park. Størstedelen af lydene blev genbrugt og redigeret, så de nøjagtigt matcher det nye udenjordiske miljø i filmen. Men nogle af lydene blev også brugt i deres originale form til hybriddyrenes brøl. Lydene er oprindeligt fra hyæner i deres naturlige habitat.

Bliv klar til Avatar 2 med os!

Vojtěch

Star Wars geek, however I'd watch any sci-fi/fantasy!

www.instagram.com/europosters_merch/EuropostersDekorer dit liv

Siden 1999 har Europosters været en af de mest populære sælgere af plakater, vægkunsttryk og licenserede merchandise-gaver i Tjekkiet og også i hele Europa. I vores udvalg kan du finde et stort udvalg af film-, spil- eller sportsplakater i alle størrelser samt et bredt udvalg af originale gaver til sande fans af Star Wars, Harry Potter, tegneserier eller hele Warner Bros familien. Vi ved, at krus, figurer, puslespil og tøj er den bedste gave til alle, uanset alder eller interesse. Men hvis du er fan af indretningsdesign, er du også på det rigtige sted! Vi printer vægmalerier, illustrationer, fotografier og kunstgengivelser på daglig basis og sender dem til mere end 25 lande for at holde vores kunder glade.


Kontaktinformation:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (på engelsk)

Mandag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Alle rettigheder forbeholdes.

Top